Portret en face

Werkwijze portret en face (vooraanzicht)

Een duoportret en face laat perfect zien hoeveel gelijkenissen er zijn tussen jullie. Echt, je zult ervan versteld staan!  Het kost tijd en moeite om van twee gezichten één gezicht te maken en dat het nog steeds de personen zijn zoals je ze kent. Zoals je begrijpt, is ieder gezicht verschillend: de grootte van het gezicht, de huidtint, de neus, enzovoorts. Alles moet tot op zekere hoogte gematcht worden zodat het één mooi geheel wordt.

Vele combinaties zijn mogelijk

Vele combinaties zijn mogelijk voor het duoportret en face: zus-zus, broer-broer, broer-zus, moeder-dochter, vader-zoon, enzovoorts. Een duoportret met drie personen is ook mogelijk. Samen kijken we welk persoon we twee keer gebruiken. Dit betekent niet dat vanzelfsprekend dezelfde foto dubbel wordt gebruikt. Uiteindelijk heb je dus twee duoportretten.

Tips voor kleding en haar

Zorg ervoor dat de kleuren van de kleding redelijk overeenkomen met elkaar, net als de hoogte van de kraagjes van de shirts. Een donker shirt staat altijd netjes, maar neem vooral opties mee als je twijfelt.

Het belangrijkste is dat je je haar doet, waar je je goed bij voelt. Wanneer beide zusjes het haar los of beiden vast doen, komen de overeenkomsten (nog) meer naar voren.

Selectie en nabewerking

Na het fotograferen van de kinderen/gezinsleden/familieleden in de fotostudio ga ik aan de slag met het selecteren en editten van de foto’s. Je ontvangt de digitale hoge resolutie foto’s in kleur én zwart-wit.

 

Wil jij ook onvergetelijke foto's?

Laat een berichtje achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!